Joulukuu oli varmastikin yksi elämäni vauhdikkaimmista kuukausista!

Lontoo ja Manchester tuli katsastettua, ja oli kyllä varsin mukava reissu! Ensin lensimme Lontoon kautta Manchesteriin, ja ilmeisesti olimme melkotavalla viimeisiä koneita, jotka laskeutuivat kyseisenä päivänä Mansen kentälle, siellä kun oli niin Extreme-weather! Koko englannin saarivaltio olikin koko reissumme ajan ihan poikkeustilassa, sää riepotteli kuulemma kovalla kädellä... Niinpä kai, me vaan nautiskelimme mukavasta talvisäästä :)

Manchesterissa tutustuimme yliopiston campusalueeseen (siskon opiskelijaboksi ihan sanan kirjaimellisessa merkityksessä siis... sijaitsi kyseisellä alueella), pubeihin, kauppoihin, ravintoloihin ja joulukatuun. Varsin mahtava kaupunki! Ja hintataso... Edullista, ainakin laukkujen määrästä päätellen ;) Mansesta Lontooseen suuntasimme bussilla, matka meni nukkuessa ja toipuessa Manchesterin vauhdikkaasta yöelämästä ;) Lontoossa menimmekin sitten sellaista vauhtia, että heikommat olisi tippuneet jo alkumatkasta kyydistä! Kävimme luonnontieteellisessä, Big benillä, parlamenttitalolla, Buchingmanin palatsilla (kuningatar oli kotona!), shoppailemassa (taas...), ja mikä parasta London eyessä!

Korkeutta kyseisellä häkkyrällä on 135m, ja näkymät on kuulemma huikeat 45km! Ja sen kyllä uskoi, ylhäältä näki kauas! Ihana vekotin, ja teimme jo tuotekehittelyäkin! Suunnittelimme Benjihyppymahdollisuutta tuolta ylhäältä alla virtaavaan Thamesiin. Söimme reissulla ainakin kreikkalaisessa (semi-nam), meksikolaisessa (nam nam), italialaisessa? (nam) ja vietnamilaisessa (ei nam) ravintoloissa. Vietnamilaisessa söin sammakonreisiä, ja ne olivatkin parasta antia kyseisessä ravintolassa...

Takaisinkin pääsimme, seuraavana päivänä olisikin ollut kentälle turha yrittää, lennot eivät kentiltä enää lähteneet sään vuoksi. Laukutkin saimme ilman erillistä maksua koneeseen, vaikka sakillamme olikin vaatimattomat 150kg tavaraa... Käsityötarvikkeita emme löytäneet, mutta Vika varmaankin osti sen vispilänsä (Harrodsin kohtuullisen hintaiselta keittiöosastolta....). Itse kuljen onnellisena loimuavan punaisen käsilaukkuni kanssa!

Samantien kun Suomessa olimme, suuntasimme kohti savoa. Joulu vietettiin syöden ja seurustellen, varsin mukavaa oli vain oleskella ja nautiskella. Kilttinäkin oltiin oltu! Sain mm uudet hienot sivuleikkurit, edelliset maailman parhaat Lindströmini ovatkin jo seitsemän vuotta palvelleet, ja edelleenkin toimivat, vähän vaan jo tylsät.

Mietinkin jo huolissani, etten ole koruja tehnyt pitkiin aikoihin. Mutta olenhan minä, olen vain tehnyt aina tositarpeeseen , eli vain silloin, kun johonkin asustukseen ei ole (muka) löytynyt sopivaa korua.

Tämän korun värit innoitti työkaverini. Pidin kurssin työporukalle, ja hän keräsi kyseisiä värejä, ja tulos oli todella herkullinen, ja pakko oli itsellenikin tehdä samoista väreistä koostuva koru! Purppura-akaattia, jadea ja lasia.

Jättimäisiä purppura-akaatti rinkuloita (oisko jotain 3cm...) ja isoja rinkuloita. Painaa mukavasti!

Ja kristallia kuutioina ja välikappaleina, kuva ei kerro värejä talvivalaistuksessa . Tämä ei ole itselleni, yksi ihminen on mielessä joka tähän varmaan tykästyy .

Nyt hernekeiton keittoon, siis ihan oikean itsetehdyn!

 

Oikein ihanaa uutta vuotta 2010 kaikille! Pian pääsemmekin viettämään blogin 1v- juhlaa, oiskohan arvonta silloin paikallaan?!

 

~Tikki