Ylimääräisen vapaapäiväni päätin käyttää leipomalla. Alkuviikosta tuli uusi Maku ja Koti ja keittiö, siitä lähtien sormet ovat syyhynneet keittiöön päin! Lehdessä oli taas tosi monta kokeilemisen arvoista ohjetta. Tylleröisen kanssa sännättiin heti aamusta kauppaan ja sitten hommiin:

Vadelma-kookoscupcakes (Koti ja keittiö)

12kpl

125 g margariinia

2dl sokeria

2 munaa

3dl venhäjauhoja

1dl kookoshiutaleita

1 1/4 tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

1 1/4dl kookosmaitoa

1dl vadelmia

Kuorrutus:

50g margariinia

4dl tomusokeria

2tl vaniljasokeria

2 2/3rkl kookosmaitoa

1rkl sitruunamehua

punaista karamelliväriä

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää kookosmaito ja vadelmat.

Paista muffuneita 175 astetta n. 20min.

Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon muut ainekset. Lisää karamelliväriä.

Kuorruta muffinsit ja laita päälle koristeeksi pieneksi saksittua mansikkaa.

Nämä ovat ihan huippuhyviä, nam! Kuorrutetta tulee kyllä todella reilusti tuolla ohjeella, puolet riittää. Tai sitten minä tein kuorrutteesta liian ohutta, eikä siitä saanut niin paksua kerrosta kuin oli tarkoitus ...

 

Pähkinäcupcakes (Koti ja keittiö):

Nämä muffinit koristeli tylleröinen ja hienojahan niistä tuli!

12kpl

125g margariinia

2dl ruokokidesokeria

2 munaa

2dl venhäjauhoja

1dl mantelijauhetta

1/2tl kanelia

1 1/2tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

1 1/4dl maitoa

1dl rouhittua hasselpähkinää

Kuorrutus:

150g margariinia

4dl ruokotomusokeria

1tl vaniljasokeria

2tl kuumaa vettä

Päälle mantelilastuja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää maito ja pähkinärouhe.

Paista 175 astetta n 20min.

Valmista kuorrute. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja kuuma vesi. Vatkaa, kunnes seos on pehmeää ja kermaista. Levitä seos muffinien päälle ja koristele.

Nämäkin ovat huisin hyviä ! Ja sama juttu, näissäkin kuorrutetta tulee ohjeen mukaan tehtynä melko lailla liikaa.

Kuivatut mansikkalastut olivat minulle uusi tuttavuus ja tykkäsin niistä kovasti, maku on tallella, eikä niissä ole ylimääräistä sokeria tai säilöntäaineita.

Huomenna sitten Joensuuhun käsityömessuille, hauskaa!

-Vika-