En voinut vastustaa yllä olevaa otsikkoa, alkeellinen huumorintaju, myönnän...

Mutta oikeestikin on munattomia, luontaisesti gluteenittomia ja maidottomia munkkeja iso kasa valmiina. Toinen kasa on sitten ihan perinteisiä munallisia munkkeja (hih...), maidolla ja vehnäjauhoista.

Suurta taidetta ja luovuutta vaatiikin ruokavalio jossa ei ole kotimaisia viljoja, maitoa eikä kananmunaa. Varsinkin alkuun mieheni aikuisiällä puhjenneet allergiat tuotti suuria ongelmia keksiä miten ruokaa tehdään ilman kyseisiä aineita, mutta nyt kymmenen vuoden jälkeen asiaa ei juuri edes ajattele. Itse asiassa en enää itsekään osaa syödä esimerkiksi ruskeakastiketta ym perinteistä ruokaa. Meillä syödään paljon välimeren tyyppistä ruokaa, tomaattia, sipulia ja kasviksia paljon, ja itse perunan inhoajana käytän kasviksia lisukkeenakin. Mutta sitä en ymmärrä miksi vehnäjauhoja tai maitoproteiinia pitää tunkea asioihin jotka aivan hyvin voi tehdä ilmankin! Esim marinaadit ym sisältää usein vehnäjauhoja jne. Ihan turhaa. Allergioiden ansiosta meillä syödään varmasti keskimääräistä enemmän alusta asti itse valmistettua ruokaa, joten ei allergiat aina pelkästään haittoja tuo. Ja onneksi mieheni on taitava laittamaan ruokaa, ja tekee sitä mielellään.

~Tikki siirtyy pesemään lapsia jotka on sokerissa varpaista hiusrajaan